top-image, design
blank design

   Verksvegen 7
   4735 Evje
   Tel (+47) 379 29 600
   post@skibsplast.no
blank design
blank design
Roald Skibsrud i en av de tidligste modellene. Båten er en 15 fots Seamaster fra 1962Skibsplast ble etablert av gründeren Roald Skibsrud i 1957.
Roald var da 19 år. I sin fars snekkerverksted lagde han sin første hurtiggående plastbåt. Den ble sjøsatt og prøvekjørt i Kristiansand 25. oktober 1957. Pressen var tilstede og det ble førstesidestoff. Roalds far, Arne Skibsrud, støttet denne satsingen helt fra starten. Dermed var båtproduksjonen i gang og har nå pågått i over 50 år. De første årene gikk over all forventning, og flere hundre båter ble laget og solgt. Roald Skibsrud hadde funnet en lukurativ nisje.

I 1964 inntraff en dramatisk brann som ødela store deler av bedriften og produksjonen. Dette medførte store forsinkelser i virksomheten, men det var uaktuelt å gi opp. Ny båtfabrikk ble etablert på Verksmoen, en lang slette utenfor Evje sentrum. Det kom full virksomhet i gang igjen i 1965/66. Siden har det blitt flere utvidelser av anlegget, til det i dag er tilnærmet optimal produksjon. Skibsplast har derfor ervervet arealer like ved, slik at det er tatt full høyde for utvidet produksjon og lagring.

Roald Skibsrud jobber i modellverkstedetBåttypene som Skibsplast presenterer er kjent for sin klassisk-moderne stil. I tillegg til den visuelle design design, legges det maksimal vekt på trivselen ombord. Trygghet, fleksibilitet og komfort er stikkord. Praktiske løsninger, godt volum og høyt fribord er andre kvaliteter ved Skibsplastmodellene. Vi lager fritidsbåter i mellomstørrelsen. I jubileumsåret 2007 ble det produsert ni ulike modeller i lengde 18 til 23 fot.

Roald Skibsrud eier Skibsplast AS sammen med sine sønner, Rune og Arne. Bransjen er tøff, med hard konkurranse om forhandlere og kunder. Skibsplast var blant de første som begynte med plastbåtproduksjon i Norge og har et nasjonalt forhandlernett fra Kristiansand til Tromsø. Dessuten eksporterer vi båter blant annet til Danmark, Sverige, Grønland og Tyskland. Totalt har vi gjennom 50 år produsert og solgt ca 14.000 fritidsbåter i mellomstørrelsen. Det begynte med et sortiment fra 13 tl 15 fot. Langsomt er dette økt og blitt et utvalg fra 18 til 23 fot. Tilsammen utgjør dette ca 80 kilometers lengde med båter!
blank design
Teknisk løsning: Nettkroken AS